Home

Onze school wint de koningin Paolaprijs

paolaprijs

Kinderen worden vaak reeds op jonge leeftijd en in hun nabije omgeving geconfronteerd met emotioneel moeilijke situaties die ze nauwelijks kunnen verwoorden.
Als we ervan uitgaan dat welbevinden een voorwaarde is om tot ontwikkeling en tot leren te komen kunnen we deze signalen niet links laten liggen.

Wij zochten naar een manier om deze gevoelens letterlijk een plaats te geven.

Zo ontworpen we de stille toren, de praatkring ‘vreugdenest’, de nieuwsgierige brievenbus, de zorgenbuis, de herinneringsmuur, de spaarpot vol grote dromen, de energiefiets, het verjaardagslint,…

Deze gevoelsplekken zijn geïntegreerd binnen onze speelplaatswerking en binnen onze klasmuren.
Ze zijn stilletjes en subtiel aanwezig en worden duidelijk als er nood aan is.

Door deze plekken aan te reiken krijgen kinderen de kans om hun verschillende emoties te uiten, te begrijpen en te kanaliseren. Dit kan zowel in groep als individueel.

Er zijn geen extra lessen te geven maar de gevoelsplekken volgen het leven en de gevoelens van elke dag. Leerkrachten ervaren deze plekken als verreikend voor hun klaspraktijk, samen met de klasgroep is er nu een ‘plek’ waar makkelijker kan gesproken worden, waar ‘herinneringen’ een plaats krijgen, waar ‘zorgen’ gepost kunnen worden,. . .

Het project kadert volledig binnen de eindtermen en de leerplandoelen maar is niet leerstofgebonden.

We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere onderwijsparticipanten. We geloven in ons nieuw concept en zijn ervan overtuigd dat  we heel wat kinderen met 'ondergesneeuwde emoties' zullen helpen, zonder daarom als therapeut te willen fungeren, want dat is niet de opdracht van het onderwijs. Gevoelens bespreekbaar maken en ruimte geven binnen een beheersbaar kader is dat zeker wel en meer dan nodig anno 2015.

 

Bekijk hier het filmpje dat het VRT-journaal uitzond over de prijsuitreiking en ons project.

 

Slotmoment Lala de Koala

Lala de Koala

 

Het 2de leerjaar oefent op de tablets en I-pads samen met Meester Sven.

Tablets2e

 

DVD Circus Picolini

Naar aanleiding van de grote vraag naar de beelden van het circus willen we jullie graag de mogelijkheid bieden om een DVD aan te schaffen met beeldmateriaal van de drie voorstellingen:

1. DVD Voorstelling vrijdag 18u: €5
2. DVD Voorstelling zaterdag 10u30: €5
3. DVD Voorstelling zaterdag 15u: €5 (LET OP: wegens een technisch probleem heeft de camera slechts de eerste helft van deze voorstelling opgenomen. De tweede helft van de voorstelling op deze DVD zal de opname van zaterdagochtend zijn. U ontvangt dus wel een DVD met de volledige voorstelling)
4. DVD-box met 3 DVD's van alle voorstellingen: €10

Bestelprocedure:

1. U vult dit formulier (KLIK) volledig in.
2. U geeft het bedrag van uw bestelling af op het secretariaat in een enveloppe met vermelding van uw naam. (zelfde naam als gebruikt in de bestelling.)
3. Na ontvangst van het bedrag gaan uw DVD's in productie.
4. U ontvangt een mailtje zodra de DVD's voor u klaarliggen op het secretariaat.

U kan hier alvast een korte impressie bekijken van de beelden die u mag verwachten.
Voor verdere vragen mag u steeds een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

Circus Picolini

Circus Picolini

 

Vragenlijst voor ouders

 

Beste ouders / verzorgers

Vanaf 2015 willen de scholen zich klaar maken voor meer inclusief onderwijs. Dat wil zeggen dat kinderen met een beperking en / of extra zorgbehoefte gebruik kunnen maken van het regulier aanbod van scholen.

Vanwege deze ontwikkeling zijn wij geïnteresseerd in wat u als ouder / verzorger van de school verwacht en / of waar u zich zorgen over maakt.

We willen u vragen of u deze vragenlijst wilt invullen, zodat u ons kan helpen het aanbod van scholen in Eeklo verder op een positieve manier uit te bouwen.

Op woensdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag kan het formulier onder begeleiding in het computercafé van het wijkcentrum de Kring worden ingevuld (op de Zuidkaai te Eeklo).

Op donderdag- en vrijdagvoormiddag kan dit onder begeleiding ook op school gebeuren.

Onderaan deze e-mail staat een link waarmee u rechtstreeks naar de enquête wordt geleid. 

Graag willen wij het formulier uiterlijk op 4 april 2015 ingevuld terug ontvangen.

De gegevens zullen anoniem verwerkt worden. Alvast bedankt voor uw tijd.

 

Juliette Waasdorp

Onderzoeksmedewerker FOB-project

Kinderen met Specifieke Zorgbehoeften in het Onderwijs

Provincie Oost-Vlaanderen.

 

tel: 09 378 61 69

 

 

Pagina 1 van 3