Home

Foto's Run 4 School - sponsorloop

Tijdens onze Run4School zetten alle kinderen van Sint-Jozef hun beste beentje voor. De leerlingen van de bovenbouw probeerden in 30 minuten zoveel mogelijk rondjes te lopen. De leerlingen van de onderbouw deden hetzelfde in 15 minuten terwijl de kleutertjes 10 minuten liepen. Enkele sfeerbeelden kan u bekijken na door te klikken op onderstaande afbeelding.

 DSC0511

 

Foto's Run 4 School

 

Uitslagen Run 4 School

 

Solliciteren voor AZ Alma

Komende vrijdag mag ons Almaklasje een rol spelen in de officiële opening van AZ Alma. De leerlingen die in het eerste leerjaar de eerstesteenlegging meemaakten zitten ondertussen reeds in het vijfde leerjaar. 12 leerlingen solliciteerden op een creatieve manier voor de 5 plaatsen die beschikbaar zijn op de officiële opening. De jury had liefst alle kandidaten gestuurd maar hakte na een selectieprocedure van meer dan een uur noodgedwongen toch enkele knopen door. Gelukkig kunnen we volgende week wel álle leerlingen belonen met een rondleiding in het nieuwe ziekenhuis. In ieder geval een dikke proficiat aan alle 12 de sollicitanten!

17264239 1221213407994731_2186580535413108072_n

1 van de leerlingen maakte als sollicitatie voor de opening van AZ Alma onderstaand filmpje. Omdat beelden meer zeggen dan woorden: 

Dat klinkt als muziek ...

Deze week kregen de jongste kleuters van Sint-Janneke bezoek van de papa van Nien, die van ons echte muzikanten maakte. Zo tokkelden we op de gitaar, trommelden we op de trom en lieten we de maracas aan iedereen horen. We zongen met z'n allen 'de wielen van de bus' ... en konden er maar niet genoeg van krijgen. 

Van harte bedankt want we vonden het superfijn om kleine muzikanten te zijn !!!

 

muzieksija

 

Sint-Janneke en Sint-Jozef staren naar de sterren

Sterren.. ze zijn sinds de oudheid een bron van fascinatie voor de mens geweest. De Egyptenaren en de oude Grieken zagende hemellichamen als goddelijke zaken. Grote wetenschappers als Copernicus, Galileoen Kepler wierpen een nieuwe blik op het hemelgebeuren en de moderne technologieën als telescopen, fotografie en ruimtetelescopen  doen ons steeds meer beseffen dat we enkel het topje van de ijsberg kennen…

Vrijdag 20 januari 2017 was kleuterschool Sint-Janneke in Eeklo even het middelpunt van het universum: om 17u16 gingen de deuren open van Stars@school. Onder de vakkundige begeleiding van volkssterrenwacht Urania, konden de kleuters en leerlingen van Sint-Jozef & Sint-Janneke samen met hun familie en vrienden een blik werpen op de sterren.

Ondanks de vrieskou heerste er de hele avond een gezellige drukte op het evenement. De telescoop van Urania deed Venus en Mars hun geheimen prijs geven en met de boeiende uitleg van de mensen van Urania en de eigen meester Sven leerden heel wat mensen ook Orion, de Plejaden en de poolster kennen. Ondertussen zorgden de kleuterjuffen voor een fascinerend poppenspel, ruimteschmink, digitaal verhaal in het duister, zoektocht in het donker en verkochten enkele leerkrachten (lichtgevende) attributen. Aansluitend hadden de 6de-jaars enkele knappe presentaties over nachtdieren tentoongesteld die naast de voorstelling van Urania een evenwaardige plaats had verdiend.

Tussen de activiteiten door kon jong en oud zich opwarmen aan een glühwein, warme chocomelk, een stuk pizza of klinken op de sterren met een glas cava en een marshmallowssneeuwman in de hand. Dit voor het eerst door de verenigde krachten van de ‘Vrienden van Sint-Janneke’ en de ‘Vrienden van Sint-Jozef’ (de voormalige oudercomités).

De drie uur vlogen tegen de snelheid van het licht voorbij en rond 20u16 wendde Sint-Janneke zich niet enkel in de duisternis maar ook in de stilte die eigen is aan deze bijzondere plek in Eeklo.

Een meer dan gesmaakt initiatief dat nogmaals aangetoond heeft dat wetenschap ‘cool’ is!

Bedankt aan alle aanwezigen, de mensen van volkssterrenwacht Urania, de leveranciers en de helpende handen voor en achter de schermen.

“Vrienden zijn als sterren, je ziet ze niet altijd, maar je weer dat ze er altijd zijn”

Schermafbeelding 2017-01-23 om 13.49.38

Verslagje door Jeroen Van Heuverswyn, voorzitter 'vrienden van Sint-Janneke'

IMG 2453 

Pagina 1 van 3

school2-kleur

Menu nieuws